Elke maandag discussiƫren we over manga of Japanse muziek. Elke vrijdag bespreken we Japanse video's of Japanse videospellen. De woensdag staat in het teken van het in het zonnetje zetten van een otaku: stafleden van onze stichting, Tsunacon bezoekers en andere liefhebbers van de Japanse cultuur.

Dit blog is, naast een plek waar de stafleden van de Tsunacon hun Japanse ervaringen kwijt kunnen, ook nog eens het centrale punt voor de #Tsunaweek. In de reacties kan iedereen zijn antwoorden en meningen gegeven op de gestelde vragen en discussiepunten. Omdat de berichten ook worden vermeld op onze Twitter, kan er ook worden gereageerd via Twitter... mits de hashtag #Tsunaweek terug te vinden is in de tweet! Aan het einde van een dag kijken wij naar de antwoorden en plaatsen wij de door jullie gegeven antwoorden, eventueel voorzien van ons commentaar.

maandag 23 augustus 2010

#Mangamaandag 23-08-'10 (reacties)

De eerste #Tsunadag is verstreken, maar daarnaast ook nog de eerste schooldag voor veel mensen. Introductieweken zijn van start gegaan, middelbaar scholieren moeten hun boeken weer kaften en steeds meer werknemers zijn door hun vrije dagen heen... kortom, de vakantie is voorbij!

Als de vakantie voorbij is, wordt vrije tijd meer waard. Wat dat betreft hebben we een mooie tijd gekozen om deze blog actief te gaan gebruiken. Met onze korte vragen, verslagen, verhaaltjes en discussies hopen de redacteuren in weinig tijd, jullie toch nog te kunnen vermaken, te inspireren en te interesseren. De mensen die meer vrije tijd hebben en zelf iets te delen hebben zijn nog steeds van harte welkom om samen met onze redacteuren, een artikel te plaatsen op de Tsukai.nl blog.

De reacties
Dan gaan we nu eventjes inzoomen op de reacties van de vraag van vandaag. Dat de vakantie voorbij was viel te merken: mensen socialisen veel minder, er liepen minder mensen rond over straat en er zijn maar weinig reacties op onze vraag. Maarliefst vier reacties zijn gespot op Twitter:
@Guppyvisje tweette dat de laatste twee manga die ze had gekocht Gravitation deel 9 en 12 waren...
@Issha31
antwoordde Nana deel 14, een manga die zij samen met haar zusje leest.
@leofoxus
tweette dat de laatste manga die hij had gekocht, Ristorante Paradiso van Natsume Ono was. Nu heb ik geen van beide gelezen, dus kan ik niet mijn mening geven over deze twee manga, maar aan de tweet van Leofox te horen, zijn we beter af met de Not Simple-manga.

In de laatste paar minuten op maandag, tweette @Uniflame nog dat zij de laatste tijd geen manga heeft gekocht. Dat is ook bijzonder!


Dat waren alle gegeven antwoorden op deze eerste #mangamaandag. Volgende week is het #muziekmaandag, maar daarvoor komt nog #weaboowoensdag en #videovrijdag. Ook op deze dagen hopen we dat jullie van de partij zijn.

Oh trouwens, heb je altijd wel wat te vertellen maar weet je niet waar je wilt beginnen, stuur ons dan een e-mailtje met wat onderwerpen waarover jij wilt vertellen en wij komen bij jou langs met vragen voor #weaboowoensdag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten