Elke maandag discussiëren we over manga of Japanse muziek. Elke vrijdag bespreken we Japanse video's of Japanse videospellen. De woensdag staat in het teken van het in het zonnetje zetten van een otaku: stafleden van onze stichting, Tsunacon bezoekers en andere liefhebbers van de Japanse cultuur.

Dit blog is, naast een plek waar de stafleden van de Tsunacon hun Japanse ervaringen kwijt kunnen, ook nog eens het centrale punt voor de #Tsunaweek. In de reacties kan iedereen zijn antwoorden en meningen gegeven op de gestelde vragen en discussiepunten. Omdat de berichten ook worden vermeld op onze Twitter, kan er ook worden gereageerd via Twitter... mits de hashtag #Tsunaweek terug te vinden is in de tweet! Aan het einde van een dag kijken wij naar de antwoorden en plaatsen wij de door jullie gegeven antwoorden, eventueel voorzien van ons commentaar.

maandag 23 augustus 2010

We gaan van start!

Veel mensen uit stichting Tsunacon zijn enthousiast over het maken van deze blog. Naast het feit dat #Tsunaweek zijn centrale plek heeft gevonden, hebben de vrijwilligers van de stichting nu ook de mogelijkheid om op één plek hun, maar ook jullie, mooiste Japanse ervaringen te delen met de rest van de otaku-community.

De hoofdredacteuren van deze blog zijn Martijn Brandwijk en Ivar Bouwmeester. Zij zullen zorgen voor de wekelijkse updates en schrijven daarnaast nieuwsartikelen en columns. Naast hun artikelen hopen wij op ingezonden artikelen gemaakt door fans, vrijwilligers en bezoekers! Mocht je wat ingestuurd hebben, dan gaat Martijn en/of Ivar het ingestuurde samen met je bekijken, bespreken en als we er blij mee zijn, ook nog eens plaatsen ook! Artikelen die wij enthousiasmeren zijn bijvoorbeeld columns over Japan, regionale nieuws met betrekking tot Japan, persoonlijke top tiens met uitleg en natuurlijk de eigen Japanse ervaringen. Mocht je iets hebben geschreven, stuur het dan op naar (voorlopig) contact@tsunacon.nl!

#Mangamaandag (23-08-2010)
We beginnen de nieuwe #Tsunaweek met een simpele vraag:

Welke manga heb je het laatst gekocht?

Plaats je antwoord als reactie of tweet het ons met de hashtag #Tsunaweek! Een korte uitleg waarom je nou net DIE manga het laatst heb gekocht vinden wij ook heel interessant.

Een kleine greep uit de antwoorden

Ivar Bouwmeester schreef...
Technisch gesproken is de laatste manga die ik heb gekocht nog steeds Happy Happy Clover deel 5. Waarom? Omdat ik die schattige mangaserie gewoon helemaal uit wilde lezen. De laatste manga die ik echter heb kunnen toevoegen aan mijn collectie en waar ik tevens bij was tijdens het kopen, was The Big Adventures of Majoko deel 3. Deze manga was een verjaardagscadeau en maakt deel uit van de kinderserie die ik nu lees. Jaja... ik lees kindermanga... tell me about it.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten