Elke maandag discussiëren we over manga of Japanse muziek. Elke vrijdag bespreken we Japanse video's of Japanse videospellen. De woensdag staat in het teken van het in het zonnetje zetten van een otaku: stafleden van onze stichting, Tsunacon bezoekers en andere liefhebbers van de Japanse cultuur.

Dit blog is, naast een plek waar de stafleden van de Tsunacon hun Japanse ervaringen kwijt kunnen, ook nog eens het centrale punt voor de #Tsunaweek. In de reacties kan iedereen zijn antwoorden en meningen gegeven op de gestelde vragen en discussiepunten. Omdat de berichten ook worden vermeld op onze Twitter, kan er ook worden gereageerd via Twitter... mits de hashtag #Tsunaweek terug te vinden is in de tweet! Aan het einde van een dag kijken wij naar de antwoorden en plaatsen wij de door jullie gegeven antwoorden, eventueel voorzien van ons commentaar.

vrijdag 22 oktober 2010

Mangakrant, succes in Japan (via @7Days)

'Hoe zorg ik ervoor dat jongeren in mijn land het nieuws gaan lezen?' peinsde een Japanse krantenuitgever vorig jaar.

Hij bedacht een site met mangastrips over nieuws uit de hele wereld. Het bleek een goed idee. Want manga’s zijn megapopulair in Japan en de online is een succes Krantenmaker Ryõ Son ging een jaar geleden van start met twee tekenaars. Iedere week koos Son uit het enorme aanbod aan nieuws twee onderwerpen die het beste geschikt waren om er een strip van te maken. De krantenman zette ze online en al snel wisten Japanse jongeren de site te vinden.

In 7Days van deze week lees je meer over deze mangastrips en zie je een aantal voorbeelden van.

http://www.sevendays.nl/artikel/184264
Published with Blogger-droid v1.6.3

Geen opmerkingen:

Een reactie posten