Elke maandag discussiëren we over manga of Japanse muziek. Elke vrijdag bespreken we Japanse video's of Japanse videospellen. De woensdag staat in het teken van het in het zonnetje zetten van een otaku: stafleden van onze stichting, Tsunacon bezoekers en andere liefhebbers van de Japanse cultuur.

Dit blog is, naast een plek waar de stafleden van de Tsunacon hun Japanse ervaringen kwijt kunnen, ook nog eens het centrale punt voor de #Tsunaweek. In de reacties kan iedereen zijn antwoorden en meningen gegeven op de gestelde vragen en discussiepunten. Omdat de berichten ook worden vermeld op onze Twitter, kan er ook worden gereageerd via Twitter... mits de hashtag #Tsunaweek terug te vinden is in de tweet! Aan het einde van een dag kijken wij naar de antwoorden en plaatsen wij de door jullie gegeven antwoorden, eventueel voorzien van ons commentaar.

vrijdag 12 november 2010

[12-11-2010] Yume Ichi Ya 2010 (Evenement)


Allereerst was het plan om een artikel met een interview te maken, maar door tijdgebrek is hier niet van gekomen dus alleen een artikel. We hopen na het evenement nog een interview af te nemen, van hoe het gegaan is enzovoorts.

Yume Ichi Ya
Focus Anime Nacht 2010
Op vrijdag 12 november 2010 staat Focus Filmtheater Arnhem in het teken van YUME ICHI YA, een nacht vol Japanse anime. Focus wordt omgetoverd tot een paradijs voor animeliefhebbers. Dit is de derde keer dat dit evenement plaats vindt. De vorige twee edities waren een groot succes! Niet alleen door het bijzondere aanbod, maar zeker ook door de prima sfeer en het enthousiaste publiek dat er alles aan deed om de nacht goed door te komen.


Wat kan je verwachten? Van tien uur ’s avonds tot zeven uur ’s ochtends is er topaanbod in drie zalen. Yume Ichi Ya werkt dit jaar samen met Festival Camera Japan en filmdistributeur Filmfreaks. Daarom dit jaar maar liefst zes gloednieuwe filmtitels die nog niet eerder op het grote scherm zijn vertoond. Naast Professor Layton and the Eternal diva van het gelijknamige Nintendo DS spel, ook het nieuwste deel van de Evangelion 2.0 serie.


Wanneer:
vrijdag 12 november 2010
Duur 22:00u. tot (circa) 07:00u. / Deur open tussen 21:00u. en 24:00u.
Entree € 15,- aan de deur / voorverkoop € 12,50
Voorverkoopadressen:
Focus Filmtheater Arnhem, Stripboekwinkel De Noorman

Online kaarten bestellen: http://www.yumeichiya.nl/


Evangelion 2.0 (2nd Trailer) from Sofiane Chibikh on Vimeo.

Volledig programma YUME ICHI YA

• Mind Game gaat de grenzen van anime voorbij en is een bizar, psychedelische avontuur van liefde, Japanse Yakuza, expliciet geweld en kleurrijke LSD sex.

• Evangelion 2.0 – You can (not) advance is het vervolg op You are (Not) Alone, vorig jaar gedraaid op Yume Ichi Ya. Veel spektakel, vechtrobots, interessante personages en een nagelbijtend spannend plot.

• King of Thorn is een duistere thriller waarin de mensheid wordt verwoest door een pandemie. In een experiment met een onverwachte uitkomst moet gevochten worden om te ontsnappen en te overleven.

• In Professor Layton and the Eternal Diva (van het gelijknamige Nintendo spel) gaat de assistent van Layton op zoek naar het concept van onsterfelijkheid, in Ghiblistijl.

• In The Garden of Sinners is Mikaya Kokuto geïntrigeerd door zowel de schoonheid van Ryougi als de vreemde serie gewelddadige moorden in zijn stad. Deze twee blijken op een supernatuurlijke manier met elkaar verbonden te zijn.

• In Summer Wars bedreigt de wereld in de spelcomputer vol met monsters, vrienden en avonturen de realiteit Gaming om je eigen voortbestaan.

• De verrassingsfilm is een niet te missen anime cultklassieker.

Bron: Persbericht Yume Ichi Ya + http://www.yumeichiya.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten