Elke maandag discussiëren we over manga of Japanse muziek. Elke vrijdag bespreken we Japanse video's of Japanse videospellen. De woensdag staat in het teken van het in het zonnetje zetten van een otaku: stafleden van onze stichting, Tsunacon bezoekers en andere liefhebbers van de Japanse cultuur.

Dit blog is, naast een plek waar de stafleden van de Tsunacon hun Japanse ervaringen kwijt kunnen, ook nog eens het centrale punt voor de #Tsunaweek. In de reacties kan iedereen zijn antwoorden en meningen gegeven op de gestelde vragen en discussiepunten. Omdat de berichten ook worden vermeld op onze Twitter, kan er ook worden gereageerd via Twitter... mits de hashtag #Tsunaweek terug te vinden is in de tweet! Aan het einde van een dag kijken wij naar de antwoorden en plaatsen wij de door jullie gegeven antwoorden, eventueel voorzien van ons commentaar.

donderdag 9 september 2010

#doodledonderdag


Vandaag is een bijzondere dag op Twitter, het is namelijk #doodledonderdag. Nu hoort dat niet zozeer bij #tsunaweek, maar we gaan er toch wat aandacht aan schenken. Het blijkt namelijk dat wij een artiest in ons midden hebben: Roos van ons Tsunacon art&design-team. We lieten haar wat (digitale) doodles uit haar collectie kiezen om vervolgens hier tentoon te stellen. Doodle ze!

Line-art
Dit is een doodle van Marisa uit Touhou, een van Roos haar meest geliefde personages om te tekenen, en terecht! Marisa is ook gewoon ontzettend cool. Tevens is deze doodle voorzien van, wat op het eerste oog lijkt, willekeurig commentaar.

Dit is een doodle van het "stel" Luka en Miku... zijn ze niet lief?

Dit is een doodle van Kaoru Matsubara, oftewel de Buttercup
uit PPGZ. Ze lijkt in deze doodle erg volwassen!

Uitgewerkte doodles
Wat eerst een doodle was van een knappe gozer met een bril, is nu een uitgewerkte, gekleurde knappe gozer met een bril.

Ooit begonnen als een zwarte cirkel, nu een helemaal uitgewerkte Kirby-doodle.

Roos heeft nog een veel grotere collectie doodles, dat is ook niet gek want ze doodelt en tekent al jaren. Voor meer doodles en creaties van onze Roos, check haar DeviantArt. Heb jij ook nog gedoodelt tijdens deze #doodledonderdag, laat het ons weten via de reacties beneden of tweet het ons met een link naar je plaatje en misschien komen we hier later nog op terug!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten