Elke maandag discussiëren we over manga of Japanse muziek. Elke vrijdag bespreken we Japanse video's of Japanse videospellen. De woensdag staat in het teken van het in het zonnetje zetten van een otaku: stafleden van onze stichting, Tsunacon bezoekers en andere liefhebbers van de Japanse cultuur.

Dit blog is, naast een plek waar de stafleden van de Tsunacon hun Japanse ervaringen kwijt kunnen, ook nog eens het centrale punt voor de #Tsunaweek. In de reacties kan iedereen zijn antwoorden en meningen gegeven op de gestelde vragen en discussiepunten. Omdat de berichten ook worden vermeld op onze Twitter, kan er ook worden gereageerd via Twitter... mits de hashtag #Tsunaweek terug te vinden is in de tweet! Aan het einde van een dag kijken wij naar de antwoorden en plaatsen wij de door jullie gegeven antwoorden, eventueel voorzien van ons commentaar.

dinsdag 21 september 2010

#Mangamaandag 20-09-'10 (Uitslag Manga Prijsvraag)

                                                                                © Michelle V.


We hadden een tijdje geleden een prijsvraag via http://www.tsunacon.nl/ opgegooid waarbij je een manga (Tena On S-String van Yen Press) kon winnen en we hadden daar wat reacties op gekregen met onze winnaar hierboven. De opdracht luidde als volgt: 'Stuur ons een mail met een foto van jezelf met je favoriete manga in je handen met daarbij uitleg waarom juist die manga'Michelle schreef ons het volgende over haar favoriete manga:

''Mijn favoriete Manga is Hell Girl Volume 1. Met deze Manga is het eigenlijk allemaal begonnen.

Het verhaal is niet opeenvolgend, maar allemaal verschillende verhaaltjes. Maar allemaal draaien zo om hetzelfde concept; Haat. In de verhalen kunnen de personages die iemand haten, de hulp van hell girl oproepen.

Dit doen ze via een site die alleen maar toegankelijk is om middernacht.
Eenmaal je op de site bent, hoef je alleen maar de naam in te voeren van de persoon die je naar de hel wilt sturen. Eenmaal het verzoek verzonden is, is er geen weg meer terug. Je ontmoet hell girl.
Ze geeft je een vervloekte pop met een rood lintje geknoopt rond de nek van de pop.

Deze pop kan je helpen de persoon naar de hel te sturen, dit door het rode lintje los te trekken. Maar eenmaal je dit doet ga je in een contract met hell girl.

Als je zult sterven zal je niet meer naar de hemel kunnen gaan. Dit word gekenmerkt door een symbool die op de borst te zien is.
Wat mij zo aantrekt in de verhalen zijn de gevoelens. Sommige complotten gaan zodanig ver, dat ik er zelf ook kwaad van word en hetzelfde zou doen als dit kon.

Dit was de eerste manga waar ik echt meevoelde met de personages en heel het gebeuren. Dit was nog nooit gebeurd met een andere Manga, maar hoop dat ze dit ook zeker nog zullen doen in de toekomst. Op de foto zie je ook op de grond andere delen van dezelfde reeks liggen. Ik vond dat ik deze er ook gewoon op de één of andere manier er bij moest nemen. Door de eerste volume ben ik de andere volumes ook gaan beginnen lezen. Wat nog leuk is aan de manga zijn de grappige cartoons met de hoofdpersonages aan het eind van de manga. Die zijn zo leuk getekend dat ik er steeds weer mee moet lachen.

Zo, ik denk dat ik alles kwijt ben over mijn favoriete Manga, het was leuk om er over te schrijven.''
Mocht je nu zelf deze (Engelse) manga willen lezen, het wordt uitgegeven door Del Rey Manga en is te koop bij de meeste stripwinkels en boekenzaken die manga verkopen. Je kan ook eens het boekenfestijn in zowel Nederland als in België bezoeken want daar schijnen manga van deze uitgever ook voor een spotprijs te worden verkocht.

Michelle wint met deze inzending de manga TENA ON S-STRING (15+)[Yen Press]. We wensen haar namens ons alleen veel leesplezier.
© Tena on S-String © Sesuna Mikabe / HOUBUNSHA

Geen opmerkingen:

Een reactie posten